duurzaamheid bedrijf co2 neutraal trends ondernemer 2023
Stephanie Z
10/13/2023
1 min
0

Ondernemen in 2023, enkele uitdagingen en trends

10/13/2023
1 min
0

Enkele zorgen van Nederlandse ondernemers in 2023

In 2023 blijven Nederlandse ondernemers de nasleep van de COVID-19-pandemie voelen. Zelfs kleine ondernemers worden beïnvloed door de gevolgen van de pandemie en de lockdowns die bedrijven hebben getroffen. Deze situatie heeft geleid tot financiële uitdagingen voor veel zelfstandige ondernemers, waaronder ook voor degenen zonder fysieke winkels.

Adaptatie van dienstverlenende ondernemers aan Corona en nieuwe uitdagingen in 2023

Mac Boekhoudprogramma is een speciale app die zich richt op dienstverlenende zelfstandige ondernemers zonder grote voorraad. Hoewel dienstverleners over het algemeen minder hard getroffen zijn door de pandemie dan bijvoorbeeld horecaondernemers, hebben velen nog steeds te maken gehad met uitdagingen zoals ziekte of omzetdalingen als gevolg van de coronacrisis. Bovendien hebben stijgende schulden en verminderd consumentenvertrouwen een impact gehad op ondernemers. Nadat ondernemers zich moesten aanpassen aan lockdowns, dienden zich al snel nieuwe uitdagingen aan, zoals de stijgende energieprijzen, inflatie, en wereldwijde onrust, waaronder de situatie in Oekraïne.

Mac Boekhoudprogramma voor zelfstandig ondernemers

Consumenten worden geconfronteerd met toenemende kosten voor basisbehoeften zoals huisvesting en voedsel. Mac Boekhoudprogramma streeft ernaar om kleine zelfstandige ondernemers, met inbegrip van starters, te helpen bij hun financiële administratie. 

Digitale transformatie en bedrijfsvoering

Kleine fysieke winkels in stadscentra staan voor grote uitdagingen. Grotere winkelketens nemen het straatbeeld over, en zelfs traditionele bakkers en kaaswinkels moeten hun online aanwezigheid versterken om te overleven. Ondernemers begrijpen steeds beter dat het verbeteren van hun online aanwezigheid en digitale marketingstrategieën essentieel zijn voor een winstgevende bedrijfsvoering.

Duurzaamheid en de rol van Mac Boekhoudprogramma 

Ondernemers zijn in toenemende mate doordrongen van de groeiende relevantie van duurzaamheid en klimaatverandering. Klanten zijn kritischer en duurzaamheid moet geïntegreerd worden in bedrijfsprocessen. Mac Boekhoudprogramma, gebouwd op Apple-software, draagt bij aan duurzaamheid omdat Apple streeft naar volledige CO2-neutraliteit voor al hun producten tegen 2030. Deze inzet gaat verder dan de aanbevelingen van het IPCC. Apple heeft al sinds 2015 de uitstoot met 45% verminderd, en Mac Boekhoudprogramma waardeert de toewijding van Apple aan duurzaamheid. De software van Mac Boekhoudprogramma blijven we aanpassen, zodat deze aan alle eisen van Apple blijft voldoen en goed blijft draaien, ook op nieuwe besturingssystemen van Apple.

Reacties